FAQ

Zasto Crnogorac stavlja dva kamena do kreveta?

 Jednim gasi svjetlo, a s drugim provjerava je li zatvorio prozor!

Došao čovjek poslije rata u jednu kafanu u Sarajevo, pa upita konobara:

 Može li jedna kava? – Ne može. – A moze li kafa? – Ne može. – A može li kahva? – Jebo ga ti, ne može, nema vode.

Sta bosanac pjeva kada prolazi kraj škole?

 Nismo mi stvoreni jedno za drugo,,

Haso I Ronaldo

 Živio Haso u Engleskoj. Jednom prilikom on se nađe tamo gdje Cristiano Ronaldo dijeli autograme. Ali Haso nije htio autogram. On je htio zamoliti Ronalda za jednu uslugu, ali ga ovaj nije slušao.

I tako svaki put kad bi Haso prišao Ronaldu kada dijeli autograme da mu učini uslugu, ovaj ga je stalno odbijao. Ronaldu to dosadi i kad je sljedeći put Haso pitao za uslugu, on mu reče da mu kaže svoju uslugu.

- Ronaldo, ajd kad me vidiš u društvu s mojim prijateljima, dođi se pozdravit sa mnom. – kaže Haso.
- Ok. – odgovori Ronaldo.

I tako jednom prilikom Ronaldo uđe u restoran gdje je Haso sjedio sa svojim sprijateljima. Ronaldo priđe Hasi i upita ga:

- Pa gdje si Haso!

A na to će Haso:

- Bježi ba Ronaldo, dosadan si!

Šesto Čulo

 Dolaze dva Hercegovca u općinu registrirati firmu. Službenica ih pita: – Ime firme, molim. – Šesto Čulo. – odgovaraju oni. – O kako dobro ime ste smislili, ljudi često smišljaju za firme najgluplja imena. Molim vas sad imena osnivača firme. – Jozo Šesto i Ante Čulo.

U Autobusu

 Ulazi Hercegovac u autobus i pita konduktera: – Plača li se za cviječe? – Ne plača – reće kondukter, a Hercegovac se okrene van i kaže: – Hajde, Ružo, ulazi!

Utrka

 

 |Dva Hercegovca gledaju utrku motora. – Koji je onaj zadnji jado? – Pa on je naš! – Uh pravi je junak, vidi kako ih goni!!

Nema Srca

 

Pošto se Mujo nekoliko dana nije pojavljao kući, krene Fata da traži svog čoveka. Nađe ga posle nekog vremena kod Sulje kako igra poker. Malo od radosti, a malo od besa Fata vikne:
• Mujo, bolan, polazi kući već jednom! Ti nemaš srca, čovječe!
• Ćuti, ženo, nemoj mi odavat’ karte! – drekne Mujo.

<< 1 | 2
My Great Web page