FAQ

Dali ce bosna i hercegovina uci ikada u evropu ???????????????????

 ŠTETA

Ne može BiH 
u Europu

Inzko je naglasio da je više od desetljeća OHR štitio interese građana BiH, a da, kako je naveo, država BiH mora imati kapacitete da na isti način zaštiti svoje građane.

SARAJEVO - Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU Valentin Inzko izjavio je u subotu kako BiH u ovim okolnostima neće biti integrirana u Europu i dodao da se moraju poduzeti posebni i odlučni koraci da bi se okončale političke opstrukcije.

- Za EU ovo predstavlja izvanrednu mogućnost. U našoj je moći da poduzmemo mjere koje će omogućiti uspješnu integraciju ne samo BiH, nego i jugoistočne Europe u cjelini, rekao je Inzko u uvodnom obraćanju na međunarodnoj konferenciji u Grazu.

- Konstatirajući da su članice Upravnog odbora Vijeća za provođenje mira opredijeljene da osiguraju pun oporavak BiH i njezinu integraciju u Europu, Inzko je rekao da OHR, dok postoji, može raditi usuglašeno s ojačanim prisustvom EU koje je u procesu razvoja, priopšteno je iz OHR-a.

Naglasio je kako će, kako bude zauzimala središnju ulogu, EU preuzeti odgovornost koja će utjecati na život i buduće perspektive četiri milijuna osoba.

Dodao je da, kako budu razrađivani "instrumenti" prisustva EU, treba imati na umu da ovj ured neće imati samo ulogu predstavništva, već ključnu ulogu u provođenju završne tranzicije BiH i time omogućiti tranziciju regije u cjelini.

- Sve dok ne budu uspostavljeni domaći mehanizmi koji će efikasno rješavati problem opstrukcionizma, teško je zamisliti da bi bilo uputno i opravdano odustati od uloge OHR-a, naglasio je Incko i dodao da, "iako je vitalni nacionalni interes uobičajena politička mantra, građanski interes svih Bosanaca i Hercegovaca ne smije biti zanemaren".

Inzko je naglasio da je više od desetljeća OHR štitio interese građana BiH, a da, kako je naveo, država BiH mora imati kapacitete da na isti način zaštiti svoje građane.

Zašto je plavuša pala kroz prozor?

 Glačala je zavjese.

Zašto plavuša ima perja u nosu?

  Zato jer je šmrkala koku.

-Zašto plavuša nosi svaki dan na leđima prazan rusak?

 -Čula je da dolaze teška vremena!

Zašto plavuše bacaju sijeno na cestu?

 da nahrane zebru !!!!!!!!!

Kako se na bosanskom kaže Harry Potter i plameni pehar?

 Hasan Lončar i vatrena džezva.

Šta bi se dogodilo kada bi Crnogorcima svijetlile oči?

  Beograd bi iz aviona izgledao kao  Pariz.

Turistička reklama u Bosni!

 Ljetujte u Bosni, vaš auto je već ovdje.

Znate li gdje crnogorci drže novac?

 -ispod lopate!

Kako se na hrvatskom kaže cuko?

 Okolokućno lajalo sa nadguznim mahalom.

1 | 2 >>
My Great Web page